Richard Taylor
Status krwi: 50% mama jest czarownicą, a tata mugolem
Historia: Od urodzenia mieszkam z moją mamą w Ottery, a tato zmarł w wypadku zanim się urodziłem, więc nigdy go nie znałem. Mamy mieszkanie w kamienicy, moja mama pracuje trochę jako sprzedawczyni, a trochę jako sprzątaczka, oprócz tego musi mnie sama wychowywać, więc bardzo ją podziwiam.
Ciężko mi było zaleźć przyjaciół, bo inne dzieci zawsze mówią, że mam straszną twarz i że jestem brzydki. Mama też mówi, że jestem brzydki, ale mam dobre serce.
Kiedy okazało się, że jestem czarodziejem bardzo się ucieszyła, ale ja byłem smutny. Przez wybuch mojej mocy stłukłem parę naczyń i słoik, w którym trzymałem swojego konika polnego, przez co umarł. Razem z mamą zrobiliśmy mu pogrzeb.
Charakter: Richard jest chłopakiem, który żyje w własnym świecie. Często się zamyśla na temat błahostek. Bardzo lubie zwierzaki, jeśli ma przyjaciół to bardzo o nich dba. Ciężko mu idzie pojmowanie skomplikowanych rzeczy, lubi myśleć prosto. Jest lekkomyślny, bo często robi rzeczy nie myślac o konsekwencjach, ale jest tez odwazny.
Wygląd: Jest wyższy niż większość dzieci i szerszy, mimo, że dużo czasu spędza na podwórku. Ma okrągły nos, odstające uszy i kwadratową szczękę, przez co dzieci śmieją się z niego, że wygląda jak troll. Jego oczy są zielone, ale małe.
Czy mogę mieć jeszcze do konca roku ta postac przed Hogwartem?